Om Min Upplysning

Min Upplysning är en webbtjänst för tillhandahållande av kreditupplysningskopior. Min Upplysning ska också erbjuda tjänster som gör vardagen säkrare för Sveriges befolkning. Min Upplysning drivs av Dun & Bradstreet Credit AB som bedriver kreditupplysningsverksamhet. Enligt kreditupplysningslagen ska vi lämna en kopia på kreditupplysningen till den person som upplysningen gäller.

Tjänsten har kommit till för att du som konsument på ett enkelt och säkert sätt ska kunna ta del av dina kreditupplysningar i elektroniskt format. På så sätt slipper du alla papper hem i brevlådan och du har möjlighet att få en samlad bild av alla dina kreditupplysningar.

Dun & Bradstreet Credit AB ansvarar för tillhandahållandet av kreditupplysningskopiorna och de uppgifter som behandlas i kreditupplysningsregistret. Vid frågor om innehållet i kreditupplysningskopior kontakta Dun & Bradstreet Credit AB.

På webbplatsen Min Upplysning tillhandahålls också nyttotjänster, t.ex. bevakning av uppgifter i registret, för att skapa en säkrare och tryggare vardag för Sveriges befolkning.

Vision: Min Upplysnings vision är att bli Sveriges ledande tjänst som levererar nyttotjänster och gör vardagen säkrare och tryggare för Sveriges befolkning.

Genom att skapa ett konto på Min Upplysning får du alltid aviseringar om tagna kreditupplysningar via e-post. När du sedan loggar in på Min Upplysning får du tillgång till ett arkiv där de kreditupplysningar som tagits på dig under det senaste året är samlade.

Vill du också få koll på vem som tagit kreditupplysning på dig och vad de har sett?