Hur kommer jag igång med Min Upplysning?

1. Logga in

Klicka på logga in uppe i högra hörnet. Här kan du logga in om du fått en kod hemskickad eller om du har ett konto sedan tidigare. Klicka annars på "skapa konto" för att registrerad dig.

2. ...eller skapa konto

Skapa konto genom att använda antingen Mobilt Bank ID eller Lösenord. Med Mobilt Bank ID får du tillgång till ditt konto direkt. Om du väljer lösenord kommer ett brev skickas hem till din folkbokföringsadress. Koden går sedan att använda för att logga in (se steg 1).

3. Fyll i e-postadress

Nästa steg är att skriva in din e-postadress. E-postadressen behövs för att du ska kunna ta del av dina upplysningskopior samt eventuella bevaknings-händelser (om du har ID-bevakning). Se därför till att du anger rätt e-postadress. Adressen används inte för reklamutskick eller delas med tredje part.

4. Inloggad på Mina sidor!

Du är inloggad och kommer nu in på ”Min sida”. Här ser du de uppgifter som finns registrerade på din person samt den ekonomiska data som finns - din såkallade ”kreditprofil”. Här kan du analysera och interagera med uppgifterna för att förstå din kreditprofil idag och hur den kan utvecklas i framtiden.

5. Utveckla din kreditprofil

För att verkligen utnyttja Min Upplysnings potential kan du köpa tjänster eller data för att bättre utveckla din kreditprofil. De tjänster som finns är Min Bevakning och Företagsbevakning.